Gratis værktøj til professionel teknisk SEO Analyse

SEO-Analysen er et gratis analyseværktøj til danske hjemmesider og webshops. Vores scanning laver en automatisk teknisk SEO analyse af din hjemmeside. Bliv klogere på hvad en teknisk SEO analyse er, eller scan din side og få svar nu.

START TEKNISK ANALYSE

Bliv klogere på en teknisk SEO analyse

Når man foretager en teknisk SEO analyse, så laver man en omfattende gennemgang af de teknologiske aspekter for en specifik webshop eller hjemmeside. Formålet med analysen er at forbedre hjemmesidens performance, mobilvenlighed, crawlability, og meget mere, så søgemaskiner og mennesker fremover lettere kan anvende siden.

Derfor skal du gå op i teknisk SEO

Teknisk SEO er supervigtigt, når det kommer til at gøre din side tilgængelig for ikke kun brugeren, men nemlig søgemaskinerne. Igennem en teknisk SEO analyse, kan du ofte identificere lavthængende frugter, som giver dig et stort afkast. En veloptimeret teknisk hjemmeside, øger chancerne for at søgemaskinerne overhovedet gider crawle dit website. Du kan bl.a. arbejde med punkter som hastighed, brugeroplevelse, design, redirects og meget mere. Ved at fixe alle disse ting, påvirker du også brugeroplevelse (UX) i en positiv retning. Win win!

Her er nogle af de vigtige ting at kigge på

Sørg for du har styr på din robots.txt fil. Sørg for du har et XML sitemap, med en oversigt over alle dine undersider. Husk at Google og de andre søgemaskiner elsker hastighed og hurtige hjemmesider. Husk også, at vi lever i 2024, så din hjemmeside SKAL være mobiloptimeret. Derudover anbefales det også, at du har et SSL certifikat (HTTPS), men det bør efterhånden være standard for alle hjemmesider i dag.

Værktøjer til teknisk SEO analyse

Udover vores egen automatiske SEO analyse, så findes der også et hav af SEO værktøjer du kan bruge, til at identificere potentielle problemer på din hjemmeside. Google Search Console er et utrolig stærkt og effektivt værktøj, som koster gratis. Derudover er der værktøjer som SEMrush, ahrefs, Screaming Frog og mange andre.

Husk at teste din side

Google har allerede gjort rigtig mange ekstremt gode værktøjer helt gratis tilgængeligt. Prøv fx at køre din hjemmeside igennem sådan noget som Pagespeed Insights testen. Eller lighthouse testen. Hvis du har lidt teknisk erfaring, så kan du bruge unlighthouse til at scanne hele din hjemmeside på én gang. Det er et meget kraftfuldt værktøj, som kan hjælpe dig med at identificere dårligt performende undersider på dit domæne.

Hastighed er king

En hurtig hjemmeside er populær blandt brugerne og søgemaskinerne. Det betyder ikke, at du skal verdens hurtigste hjememside, for at få success. Det betyder bare, at du ikke skal have en langsom side.